ANP
4 juni 2019

Kweekvleesmaker Meatable verhuist naar Biotech Campus van DSM

De Nederlandse kweekvleesmaker Meatable verhuist van Leiden naar de Biotech Campus in Delft. Het bedrijf gaat daar samenwerken met chemiebedrijf DSM, dat grootaandeelhouder is van de campus. Dat hebben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

‘De verhuizing naar de Biotech Campus Delft is ontzettend belangrijk voor ons,’ schrijft bestuursvoorzitter Krijn de Nood van Meatable in een toelichting. ‘Hiermee krijgen we als start-up toegang tot de expertise van DSM op het gebied van opschaling, product development en voedselregelgeving. Daarmee komt de realisatie van onze plannen weer een paar flinke stappen dichterbij.’

100% écht vlees

Meatable is volgens een persbericht ‘bezig 100% écht vlees op de markt te brengen dat vanuit één cel kan worden geproduceerd, zonder dat daarvoor dieren geslacht hoeven te worden’. Het bedrijf is opgericht met wetenschappers van Cambridge en Stanford. Er werken tien mensen. In de zomer van 2020 verwacht het bedrijf een eerste product te maken.

DSM ziet veel overeenkomsten tussen zijn doelstellingen en die van Meatable op het gebied van voedselvoorziening. ‘Deze start-up kan nu zijn voordeel halen uit de kennis en expertise op de campus’, aldus Edith Schippers, president van DSM Nederland.

Sneller innoveren

DSM verwacht door samenwerking met kleine innovatieve biotechbedrijven zoals Meatable sneller te innoveren. Op het terrein van DSM in Delft, waar de campus ligt, werken 1200 mensen aan de ontwikkeling en commercialisering van ‘bio-based’ innovaties. De campus biedt naast DSM en de testfabriek Bioprocess Pilot Facility ook huisvesting aan start-ups en gevestigde bedrijven.