Reinier de Graaf ziekenhuis
16 januari 2021

Delfts ziekenhuis geeft restwarmte door

Een appartementencomplex dat wordt verwarmd met restwarmte uit het ziekenhuis. Een ziekenhuis in Delft heeft straks de primeur. Het Reinier de Graaf Gasthuis gaat een nog te bouwen appartementencomplex namelijk voorzien van warmte en warm water. In 2023 wordt begonnen met de bouw, meldt Omroep West.

In het Reinier de Graaf Gasthuis staat een duurzaam warmte-koudeopslagsysteem. Deze installatie slaat jaarlijks meer warmte op dan dat het ziekenhuis nodig heeft. De extra warmte wordt straks geleverd aan het appartementencomplex Bethelpark. Hier komen 351 appartementen en vier commerciƫle ruimtes. De bewoners gebruiken de restwarmte voor hun vloerverwarming en warm water. Het ziekenhuis heeft hiervoor een overeenkomst besloten met warmteleverancier Eteck en ontwikkelaar Borghese Real Estate.

Slim omgaan met energie

Het samenwerkingsproject past bij de ambitie van het Reinier de Graaf, zegt het ziekenhuis in een persbericht. “We nemen verantwoordelijkheid tegenover patiĆ«nten, bezoekers, medewerkers en de omgeving als het gaat om duurzaamheid en milieu. Samen met organisaties uit de regio, bedenken we manieren om slim om te gaan met energie, water, voedsel, afval en medicijnen.”