Land Life

BeFrank en Land Life ontmoetten elkaar tijdens The Green Quest. Ze raakten in gesprek en besloten samen te werken.

8 oktober 2019

Samenwerking Green Gallery-bedrijven: een CO2-neutrale pensioenregeling

BeFrank biedt vanaf nu bedrijven de mogelijkheid de pensioenregeling sterk te verduurzamen. Klanten van BeFrank kunnen de CO2-footprint van hun belegde pensioenkapitaal compenseren en volledig CO2-neutraal maken door bomen te laten aanplanten.

BeFrank is de eerste pensioenuitvoerder in Nederland die deze mogelijkheid biedt. De online pensioenuitvoerder werkt hiervoor nauw samen met Land Life Company, een Nederlands bedrijf dat bomen plant op uitgeput land.

Green Gallery

BeFrank en Land Life Company hadden afgelopen seizoen van The Green Quest allebei een plekje in The Green Gallery. Vertegenwoordigers van de twee bedrijven ontmoetten elkaar tijdens de Awardshow van The Green Quest 2018-2019. Ze raakten in gesprek en besloten samen te werken.

BeFrank belegt het pensioengeld in beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. De uitstoot die overblijft wordt gecompenseerd. BeFrank berekent deze CO2-footprint van een klant aan de hand van data van de beleggingsfondsen.

Bomen planten

Land Life Company koppelt daar een model aan dat bepaalt hoeveel bomen in een bepaald gebied aangeplant moeten worden om de CO2 te compenseren. Vervolgens plant Land Life zelf de bomen samen met de lokale bevolking.

“De klant krijgt structureel gedetailleerd inzicht in de resultaten van de aanplant. Uiteraard online”, vertelt BeFrank-directeur Jan Hein Rhebergen. “Wij vinden dit een mooie methode om bij te dragen aan een gezondere wereld. Zodat er straks ook daadwerkelijk nog een leefbare wereld is als je met pensioen gaat.”