Bas Czerwinski/ANP

Reizigers checken in en uit op station Den Haag Centraal.

9 augustus 2018

Steeds meer bedrijven kiezen trein boven lease-auto

Steeds meer bedrijven geven een OV-jaarkaart aan hun werknemers, in plaats van een auto van de zaak. Dat schrijft Trouw. Ze doen dit om files te vermijden, om milieuoverwegingen en vanwege de positieve reclame die de duurzamere keus met zich meebrengt, zegt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen tegen BNR Nieuwsradio. Werknemers die kennis maken met de trein, lijken daarna vaker open te staan voor alternatieven naast de auto.

VodafoneZiggo is het meest recente bedrijf dat de overstap maakt: 7500 werknemers krijgen een OV Business-kaart en ruim 500 lease-auto’s worden ingeleverd. Het feit dat het hoofdkantoor na samenvoeging van Ziggo en Vodafone naar een pand naast Utrecht Centraal Station verhuist is een sterke aanleiding voor deze keus.

NS liet aan Trouw weten dat steeds meer bedrijven de overstap naar treinvervoer maken. Ruim veertig bedrijven en instellingen, zoal Unilever, Shell, Alliander en Capgemini, zijn aangesloten bij de Coalitie Anders Reizen. Het doel hiervan is de uitstoot van CO2 als gevolg van woonwerk-verkeer sterk te verminderen.

Bron: Trouw
En luister naar het fragment van BNR Nieuwsradio.