ANP

De Tesla Model 3.

2 juli 2018

Tesla behaalt productiedoel van Model 3

Tesla heeft in de laatste week van het tweede kwartaal 5000 exemplaren van Model 3 gemaakt en daarmee het productiedoel bereikt. Dat melden de persbureau’s Bloomberg en Reuters.

Die productiedoelen zijn belangrijk voor de inkomsten van het tot dusver verlieslatende bedrijf. De financiële nood is namelijk hoog en hoe sneller de auto’s van de band rollen, hoe sneller de financiële zorgen bij Tesla afnemen. Om de productie op te voeren zette Tesla een extra assemblagelijn op in een tent buiten de fabriek.

Officiële cijfers

Tesla maakt naar verwachting volgende week de officiële productiecijfers bekend. Bloomberg baseerde zich op een foto die op Twitter is gezet, maar later werd verwijderd. Op de foto waren werknemers te zien die op een spandoek tekenen dat zij tot de zogenoemde ‘Model 3 5K Club’ zijn doorgedrongen. Reuters zegt twee werknemers van Tesla te hebben gesproken. Het vijfduizendste exemplaar van de Model 3 zou om vijf uur zondagochtend de laatste kwaliteitscontrole hebben gepasseerd.

Tegenvallers

Het halen van het productiedoel zou een opsteker betekenen voor Elon Musk, oprichter en ceo van Tesla. Hij heeft te maken gehad met veel tegenvallers in het productieproces van de Model 3.
Eerdere productiedoelen werden niet gehaald.

Bron: FD