Lex van Lieshout/ANP
21 juni 2018

Tweede Kamer omarmt Schooldakrevolutie

De Tweede Kamer wil meer zonnepanelen op schooldaken en ondersteunt daarom de Schooldakrevolutie. Dat is een non-profitorganisatie die zich ten doel stelt zonnepanelen op alle scholen in Nederland te leggen.

Een motie van D66 en ChristenUnie om het programma onder de aandacht te brengen bij scholen en gemeenten werd dinsdag aangenomen. De twee partijen verzoeken ‘de Schooldakrevolutie onder de aandacht te brengen bij scholen en gemeentes en te betrekken bij de programma’s voor aardgasloze wijken en voor schaalvergroting in de verduurzaming van basisscholen’.

Via de leerlingen

Schooldakrevolutie probeert scholen via de leerlingen te bereiken. Kinderen kunnen op een website berekenen hoeveel zonnepanelen er op hun schooldak zouden passen en worden gestimuleerd om met de leraar of directeur te praten.

De site geeft de leerlingen ook informatie over de financiering via de organisatie. De Schooldakrevolutie neemt de zorg en financiering uit handen van de scholen. De kosten worden terugverdiend door de besparing op de energierekening en de extra opbrengst kan weer worden geïnvesteerd in verdere verduurzaming van de school.

Goede keus

Steun van het Rijk is belangrijk om bepaalde financieringsconstructies mogelijk te maken, maar ook om de scholen het signaal te geven dat zij een goede keus maken als zij aansluiten bij de Schooldakrevolutie.

Bron: Energeia
Meer informatie op: Schooldakrevolutie.nl.